Ni har väl inte missat vår facebooksida? Klicka in och Gilla!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GF LING
HELSINGBORG
Allmän info

När våra grupper har sin gymnastik är det en sluten grupp. Detta innebär att föräldrar inte sitter med när barnen har gympa. Vi har av erfarenhet märkt att barnen lätt störs av föräldrar som sitter sidan om, och lär sig mer om de får vara själva.

 

Om det är första gången som ditt barn går på gympa brukar det vara ok att sitta med 2-3 gånger i början. Därefter bör ditt barn klara av att vara i en grupp tillsammans med andra barn och tränarna. Vi är alltid öppna för lösningar om ni tycker att det känns obehagligt. Ett tips är att sitta strax utanför i exempelvis korridor eller omklädningsrum (finns kafeteria på Gymnastikens hus). En timme med en bra bok kan ju vara en fin paus i vardagen.

 

Prata gärna med tränarna i förväg om ni känner oro, eller har några andra frågor. Ni är också välkomna att kontakta GF Ling kansli på telefon 042-131610 eller mail gfling@telia.com om ni har frågor eller funderingar.

 

I slutet av varje termin bjuder tränarna in till en liten uppvisning där ni har chansen att se hur ert barn har utvecklats och allt nytt som hon/han har lärt sig. Vissa grupper bjuder också in till öppna träningar några gånger under terminen.

 

För våra grupper som är barn/föräldrargympa gäller inte ovanstående utan där är alltid minst en vuxen med på träningen tillsammans med sitt barn.


Vill du lära dig mer om gymnastik? Gå då gärna in på gymnastik.se så hittar du det mesta om gymnastik och Gymnastikförbundet, eller se Gymnastikförbundets youtube-film om truppgymnastik på youtube.com.

Föräldrartelefonen
Riksidrottsförbundet och Rädda Barnen samarbetar kring Föräldratelefonen, en stödtelefon som fungerar som bollplank för idrottsföräldrar. Konceptet är inte nytt, men har aldrig tidigare riktat sig till idrotten. Samarbetet påbörjades i slutet av 2011 och kommer att pågå fram till 2014.

Telefonen ska ge idrottsföräldrar ett bollplank utanför idrotten. Ett vuxenstöd som är expert på barns rättigheter och hur föräldrar kan agera i svåra situationer. Syftet med telefonen och samarbetet är att förebygga diskriminering och kränkningar inom barn- och ungdomsidrotten. 

Tillsammans arbetar vi för att inga barn ska fara illa och att idrotten ska vara trygg att delta i.

Hur fungerar telefonen?

Rädda Barnens Föräldratelefon och tillhörande Föräldramejl stöttar föräldrar och andra vuxna i alla frågor gällande barn. Den som ringer får vara anonym och de som svarar är själva föräldrar utbildade för att kunna stödja andra föräldrar. Riksidrottsförbundet har utbildat svararna i frågor om barn- och ungdomsidrott.

Föräldratelefonens svarare hänvisar föräldrar som har frågor kring idrotts- eller föreningsspecifika problem till Riksidrottsförbundet och/eller specialidrottsförbunden. 

Riksidrottsförbundet kommer också att kunna använda Rädda Barnens kompetens inom Centrum för barn och unga i kris som finns runtom i landet. Där ska föreningar kunna få professionell vägledning för att hantera händelser, misstankar och rykten om övergrepp, mobbning eller diskriminering.

Telefonen

Har öppet tisdag-fredag 18-21 samt lördag-söndag 13-16

Telefonnummer: 020-786 786
Mail: foraldrar@rb.se 

För ytterligare information besök Rädda Barnens föräldratelefon

Kontaktperson

Peter Eriksson

Riksidrottsförbundet
Ansvarig barn- och ungdomsfrågor
08-699 62 41