Ni har väl inte missat vår facebooksida? Klicka in och Gilla!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GF LING
HELSINGBORG
Truppgymnastik
Truppgymnastik
I truppgymnastik tävlar man i tre grenar: fristående, tumbling och trampett.

 

Fristående

Truppen genomför ett program till musik på en golvyta 14 x 20 meter. Ett friståendeprogram kräver god koreografi, samtidighet, utstrålning och god teknik i gymnastiska övningar.

 

Tumbling

Här genomförs tre voltserier av olika svårighetsgrad, både framåt och bakåt, på ett golv med studs i. Golvet är 15 meter långt och 2 meter brett.

 

Trampett

I denna gren genomförs övningar med trampett och hoppbord. Trupperna ska visa upp tre olika hoppvarv. De främsta gymnasterna utför i denna gren avancerade övningar, som till exempel dubbla volter med 3,5 skruv.


BEDÖMNING

Alla tävlingar bedöms av en domarpool för varje gren. Domarna bedömer svårighet, komposition och utförande i respektive gren. Svårighetsvärdet fås ur bedömingsreglementet och beror på vilka övningar och kombinationer som truppen valt.


I kompositionen bedöms hur de enskilda övningarna har kombinerats ihop. Bedömningsfaktorer i utförande är till exempel korrekt teknik i enskilda övningar, kroppskontroll och samtidighet (främst i friståendet). I friståendet är det dessutom viktigt att rörelseuttryck och musik stämmer överens.

 

Mer info finns hos Gymnastikförbundet


Trupperna är till för något mer erfarna gymnaster. Specifika kunskapskrav hittar ni på varje trupps sida. Om du vill provträna i någon av våra trupper ring kansliet på 042-131610 eller maila gfling@gtelia.com

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 13/08 09:27 
Hem, 21/05 16:12 
Hem, 29/04 21:30 
Hem, 12/03 10:34