Är ni nyfikna på vad som händer på träningarna? KLICKA HÄR och följ oss på Instagram för att inte missa något!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang
Öppenhet Glädje

Vi har delat in våra grupper efter Svenska Gymnastikförbundets modell Svensk Gymnastik Vill. Antalet grupper kan variera från år till år, men strukturen för våra grupper ser du nedan.

 
Är du nyfiken på Svensk Gymnastik Vill kan du kolla in denna länken: SvenskGymnastikVill.pdf
 
Vad är truppgymnastik? Här får du svaret: https://www.gymnastik.se/tavling/tavlingsinriktning/Truppgymnastik/

 

Lärande gymnastik

Ingår i vår breddgymnastik och vänder sig till barn i låg- och mellanstadiet. Både barn som gått i barngrupp tidigare och vill fortsätta träna en gång i veckan och de som inte tidigare tränat gymnastik är välkomna. Åldersindelningen i grupperna kan variera från termin till termin, se årets grupper i samband med anmälan.

 

Tränar en gång i veckan á 1,5 tim. 

 

Målet är att lära gymnasterna:

 • Krum och Gruppering

 • Kullerbytta med huvudkontroll

 • Hjulning

 • Sparka upp till handstående med passsning

 • Spänna sig vid inhopp i trampett

 • Rätt teknik vid hopp på satsbräda

När gymnasten kan ovan övningar kan de flytta till basgrupp. Flytt sker när plats finns i basgrupp och inför en ny termin.

 

Träna på att träna

Ingår i vår breddgymnstik och kallas basgruppper. De tränar 2 ggr/vecka á 1,5 tim och erbjuder gymnasterna att tävla i RegionNian och RegionÅttan beroende på kunskap. 

Året barnen fyller 7 år, dvs när de börjar första klass, kan de som tränat gymnastik tidigare börja i någon av våra basgrupper. Åldersfördelningen i basgrupperna kan skilja från termin till termin beroende på hur åldersfördelningen på gymnasterna i föreningen ser ut.

Gymnsatser som redan går i en basgrupp får erbjudande om plats till kommande termin, övriga anmäler sig här på hemsidan.

 

Att tävla är frivilligt men möjlighet ges. Gymnaster kan stanna i basgrupp så länge de önskar eller flytta till en sluten grupp när de får erbjudande om det. Om man vill fortsätta gympa utan att tävla kan man välja att gå kvar i basgrupp eller flytta till Ungdomsgrupp beroende på ålder och tillgänglighet på grupper. Byte av grupp sker mellan terminer och på tränarens initiativ.

 

Målet i basgrupp är att gymnasterna ska lära sig:

 • God spänningskontroll

 • Kullerbytta, hjulning och handstående med god teknik

 • Rondat

 • Påbörjad flickis och handvolt, ha förståelse för övningarna

 • Volt

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 10/04 09:31 
Hem, 13/03 09:22 
Hem, 06/03 08:45 
 
Våra sponsorer