Är ni nyfikna på vad som händer på träningarna? KLICKA HÄR och följ oss på Instagram för att inte missa något!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Engagemang
Öppenhet Glädje

Vanliga frågor - FAQ

Hur ANMÄLER vi vårt barn?

Anmälan görs via vår hemsida för barngrupperna. Vi använder oss av en direktanmälan och du erhåller din plats så snart träningsavgiften är betald, vilket görs online och betalas med kort. Vi har i dagsläget inget kösystem utan det är först till kvarn som gäller. 

 

Anmälan till bas- samt tävlingsgrupperna görs per mail till kansliet på gfling@telia.com där man därefter får provträna i önskad grupp i mån av plats samt om gruppens förkunskaper uppfylls. (Förkunskap för respektive grupp finner ni under respektive grupp) 

 

Vad ingår i TRÄNINGSAVGIFTEN?

I avgiften ingår medlemskap i föreningen, träning, försäkring samt licensavgift för de av våra gymnaster som kör volt.

 

Vilken GRUPP ska vårt barn gå i?

Vi erbjuder träning för barn från 3 år och uppåt. På vår hemsida finns presentationer av våra grupper för barn-, bredd- och truppgymnastik. Där finner du också information om vilka förkunskaper som krävs för att kunna vara med i våra tävlingsgrupper.  

 

När FLYTTAS gymnasterna mellan de olika nivåerna?

Flyttning av gymnaster sker i största utsträckning i samband med terminsstart för att hålla grupperna intakta under pågående termin. För att kunna flyttas upp en nivå måste gymnasten kunna de övningar som är satta som förkunskapskrav för gruppen på nästa nivå. Det är huvudtränaren som avgör om gymnasten är redo att flyttas och då övervägs även säkerhetsaspekten dvs att gymnasten utan skaderisk kan delta i träningen på nästa nivå.

 

Var ligger GYMNASTIKENS HUS (GH)?

GH ligger på Ättekulla, Helsingborg, och adressen är Torbornavägen 4. Det är här våra truppgymnaster tränar och det är också här du finner vårt kansli (1 tr).

 

Vilka KLÄDER ska vårt barn ha på sig på träningen?

Barnen ska helst ha på sig gymnastikdräkt alt tights och t-shirt/linne. Dessa ska inte vara alltför löst sittande så prova gärna hemma att kläderna sitter kvar på kroppen även när barnet snurrar och är upp och ner. Tränarna ska kunna se att rörelserna utförs korrekt och med säkerhet kunna assistera i övningarna utan risk att fastna med händerna i fladdrande klädesplagg.

 

Barnen är lämpligast barfota på träningen men kan dock ha inomhusgympaskor på sig under  uppvärmningen. Sockor ska inte användas pga halkrisk.

 

Långt hår ska alltid vara ordentligt uppsatt och glöm inte att ta med vattenflaska!

 

Behöver man meddela frånvaro?
Nej! (Undantag kan finnas i respektive tävlingstrupp.)

 

Får vi TITTA på när vårt barn tränar?

För våra barngrupper får föräldrar vara med som åskådare vid de första tillfällena om så önskas. Målet är att barnet ska känna sig tryggt och gymnastisera på egen hand, hur snabbt detta sker varierar över tid och beror på var just ert barn befinner sig i sin utvecklingsfas. Det är vår erfarenhet att barnen lär sig mycket mer och har en större behållning av att få vara på gymnastiken utan föräldrar, inte minst genom att öva på den sociala biten tillsammans med andra gymnaster i sin egen ålder.

 

I slutet av varje termin anordnas en liten uppvisning där barnen får visa upp vad det lärt sig.  

 

Föräldrar som tittar på ombedes vara tysta under träningen och ha mobilen på ljudlöst. Samtal förs uteslutande utanför träningshallen. Det är förbjudet att filma eller fotografera träningar och uppvisningar! 

 

Syskon/kompisar får inte närvara i hallen och i de fall de måste följa med får föräldrar och syskon vänta i omklädningsrum eller utomhus. Det är viktigt att man visar hänsyn och låter våra gymnasters fokus vara på övningarna, inte på åskådarna.

 

För våra gymnaster som är 7 år och uppåt gäller att föräldrar inte närvarar i hallen. Tränar barnet på Gymnastikens Hus kan föräldrar och syskon sitta i kafeterian.

 

SJUKDOM/skada

Vid sjukdom/skada krävs läkarintyg på att terminens träning inte kan fullföljas. Från det datum skadan rapporterats till oss via email till återgång på kursen kan motsvarande andel av träningsavgiften (exkl medlemsavgift, licensavgift) sparas som delbetalning till närmast påföljande termin.

 

FÖRSÄKRING

Ditt barn omfattas genom GF Ling av Svedea Idrottsförsäkring. Detta ger ett grundskydd, men varje familj uppmanas ändå att se över sitt försäkringsskydd.

 

Vårt barn vill SLUTA som gymnast, vad gör vi?

Vi är tacksamma om ni snarast meddelar vårt kansli via email att ni önskar säga upp er plats så att vi kan erbjuda platsen till en ny gympasugen tjej eller kille. Återbetalning kan endast ske på träningsvgiften samt licensavgiften. Medlemsavgiften är ej återbetalningsbar. 

 

Hur köper vi kläder från GF Lings FÖRENINGSKOLLEKTION?

Vår föreningskollektion är framtagen i samarbete med Stadium på Väla och i butiken finns även provstegen för utprovning av storlek. Din beställning lägger du in via Stadiums hemsida och avhämtning/betalning sker direkt i butiken på Väla. Mer information hittar du på vår hemsida under rubriken Föreningskollektion.

 

Utöver detta anordnar vi gemensamma utprovningstillfällen på Gymnastikens Hus vid ett par tillfällen per termin, håll utkik efter info om detta på vår hemsida. Vid dessa tillfällen läggs beställningen genom föreningen och ingen fraktavgift tillkommer.

 

Hur köper vi DRÄKTER?

Våra tränings-/tävlingsdräkter sys upp av vår sömmerska Ateljé Katrica och leveranstiden är ca 3-4 veckor. All info om hur de beställer och betalar hittar du på vår hemsida under rubriken Föreningskollektion/Dräkter.

 

Var kan jag köpa TÅSKOR som används på friståendeträningen?
Tåskor används under friståendeträning och finns att beställa via internet från verasport.se

 

Kostar det något för gymnasten att vara med på TÄVLING?

Att tävla på regionaltävling kostar inte gymnasten något. Gymnasten tar sig på egen hand till tävlingshallen och samling med laget sker på plats och tid annonserad av tränarna. 

 

Föreningen brukar oftast stå för hela transportkostnaden för gymnaster som deltar i rikstävlingar i de fall dessa anordnas i städer utanför länet. Gymnasten får själv stå för kostnaden som avser logi och mat och en faktura för detta skickas ut från vårt kansli och ska betalas innan tävling för att gymnasten ska få delta. 

 

Betalning av tävlingsavgifter står föreningen för.

 

Vad kostar det för gymnasten att delta i LÄGER och hur betalar vi?

Kostnaden för läger varierar beroende på var lägret är förlagt och hur många dagar/timmar det avser. Är man anmäld till läger ska alltid avgiften erläggas före start av lägret och detta görs via direktbetalning efter att faktura skickats ut från vårt kansli.

 

Vad innebär GF Lings FÖRENINGSLÄGER?

Föreningen anordnar årligen ett mycket uppskattat föreningsläger på Lingvallen som ligger i Skälderviken, Ängelholm. Till lägret bjuds alla våra gymnaster från basgrupper och uppåt in och lägret startar tidigt lördag morgon och avslutas på söndag eftermiddag. Övernattning erbjuds på Lingvallen men man kan även välja att bara delta dagtid. Mat ingår. Lägeravgift betalas av respektive gymnast via direktbetalning av faktura från vårt kansli och ska vara erlagd före lägerstart.

 

Vad är en HJÄLPFÖRÄLDER?
En hjälpförälder är med i sitt barns grupp som en resurs som stöttar våra ledare under träningen. Man är en hjälpande hand och det ingår inte planering av träning. Kontakta våra kansli alternativt huvudtränaren om ni är intresserade av detta!

 

Hur kan vi som FÖRÄLDRAR ENGAGERA oss i föreningen?

Som medlem i GF Ling förväntas du ställa upp för din förening 2-4 timmar per termin. Det vi vanligtvis behöver hjälp med är assistans i samband med föreningsuppvisning, föreningsläger och anordnande av tävling. Information och anmodan om att anmäla sig till olika arrangemang skickas ut från vårt kansli och du anmäler dig genom länken i mailet. Det man som förälder hjälper till med är frakt av redskap, café/bakning, entré, etc.

 

Hur kan vi STÖDJA vår förening ytterligare?

GF Ling är en ideell förening och tar tacksamt emot hjälp från engagerade föräldrar. Vill du engagera dig ber vi dig kontakta vårt kansli bums! 

 

Utöver detta finns det ett par enkla sätt att stödja föreningen:

 

- Är du medlem i Stadium ber vi dig koppla ditt medlemskap till GF Ling och ange oss som din favoritförening på www.stadium.se/teamsales. Förutom att du får din medlemsbonus som vanligt får även GF Ling 3% extra bonus på allt du handlar i butik och online. Win-win!

 

- Anslut dig kostnadsfritt till Gräsroten och ange GF Ling som din favoritförening på svenskaspel.se, i butik eller genom att ring Svenska Spels kundservice på 0770-111111. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till bonus till föreningen och gäller vid alla Svenska Spels spel (förutom Vegas, Poker och bolagsspel).

 

 

 

 
Våra sponsorer